Szálláson ismerkedtem meg az iskola előkészítő feladatok hasznosságával

Szeretek utazni, különösen olyan helyekre, ahol korábban még nem jártam. Azért szeretem, mert nagyon sok új dolgok fedezhetek fel. Ugyanakkor azért is szeretek utazgatni, mert ilyenkor mindig meg van az esélye, hogy új emberekkel ismerkedem meg. Minden ilyen találkozásból valamit szoktam kapni. Lehet, hogy később is tartjuk majd a kapcsolatot és egy barátság alakul ki, de az is lehet, hogy csak egy jót beszélgetünk. Az a beszélgetés viszont hozzátehet az életünkhöz valami pluszt. 


Ilyen beszélgetésben volt részem nemrég, amikor egy szállodában töltöttem pár napot a barátnőimmel. Ott találkoztunk egy hölggyel, Alízzal, akivel hamar szóba elegyedtem. Kiderült, hogy ő a családjával együtt érkezett a szálláshelyre és ők is csak pár napot töltenek itt. Azt is meg tudtam, hogy a medencében vidáman pancsoló kb. 5 éves kislány anyukája, ő. Elég sokat beszélgettünk, és kiderült, hogy sok közös van bennünk. Mindketten osztozunk a könyvek szeretetében, amit ő a kislányának is szeretne megtanítani. Egyelőre ezt fejlesztő, különösen iskola előkészítő feladatokat tartalmazó könyvekkel próbálja elérni. Mivel nekem van egy a kislányával kb. egyidős unokaöcsém elkezdett érdekelni a téma. Alíz készségesen mutatta meg a https://szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php oldalt, ahol több ehhez hasonló könyvet is láttam. El is döntöttem magamban, hogy az este folyamán jobban megnézem majd ezt az oldalt. 

Iskola előkészítő feladatok – hogy könnyebben menjen a suli


A vacsora előtt mindenki visszavonult picit a szobájába, ezért kapva az alkalmon megnéztem az Alíz által mutatott oldalt. Nagyon barátságos hangulata volt. A könyvek borítója is igazán aranyos volt, ami nem egy utolsó szempont a gyerekeknek szánt könyveknél. Alíz elsősorban az iskola előkészítő feladatokat tartalmazó könyvekről tudott véleményt mondani, mivel a kislányával ők az iskolakezdésre készülnek. Így ő beszerezte a Látogatás a tudás birodalmába 1-et, majd a későbbiekben a 2-t is szeretné megvenni. Az elsőt viszont szívből ajánlotta. Nemcsak a kislányának segít a szórakoztató tanulásban, de neki is, hogy hogyan tanítsa a gyermekét. Ezekkel igazán hatékonyan tudja fejleszteni a kislánya azon képességeit, készséget, amelyek az iskolaérettséghez, illetve az iskolakezdéshez szükségesek. Szóval a gyerekeknek egyfajta játékos feladatgyűjtemény, a szülőknek pedig egy módszertani kisokosnak is megfelel. 

Csomagban jobban megéri

Mivel az iskola előkészítő feladatok mellett másban is gondolkoztam, ezért úgy döntöttem, hogy megnézem a többi könyvet is. Hátha találok valami olyat, ami igazán passzol az unokaöcsémhez. Olyat, ahol fejlesztheti azokat a képességeit, amelyekben még nem olyan ügyes. Mindenképpen szerettem volna valamilyen hasznos ajándékkal meglepni őt, úgyhogy Alíz ajánlása pont kapóra jött. Lassan az unokaöcsém is közeledik az iskolához, szóval ezen a két könyvön én is gondolkodtam, és végül a többit is megnézve, nagyjából maradtam is ennél a kettőnél. Ráadásul csomagban is meg lehet rendelni őket, amivel valamennyit spórolni is tudunk, nem úgy, mintha külön-külön szereznénk be. Sőt, a Tudástár Szupercsomag egy harmadik könyvvel és matricákkal is kiegészül. Ez a harmadik könyv a Látogatás a vonalak birodalmába című, mely a betűk írásának megtanulásában fog tudni segíteni. Mindezt úgy, hogy a könyvben sem a sorközbe írást, sem a betűk írását konkrétan nem gyakorolják a gyerekek.

Fontos volt a szülői vélemény is

Ezekkel otthon is, közösen felkészülhetünk az iskolára, vagy akár szakemberekkel online. Ők egyébként kapnak mellé egy komplex tematikát tartalmazó eszköztárat. Ezek a könyvek nemcsak az iskolakezdésben segíthetnek, hanem alkalmasak a diszlexia és diszgráfia megelőző foglalkozásokhoz is. Eddig ez a csomag keltette fel a figyelmem, igaz ez egy nagyobb összegű ajándék lenne, viszont az értéke, illetve amit ad cserébe, az szinte megfizethetetlen. Különösen tetszettek a matricák is. Ezeket a gyerekek motiválására ajánlják. Szerintem nagyon ötletes. Aranyos módja annak, hogy motiváljuk a gyerekeket. Így pozitív visszacsatolást kapnak arról, hogy valamit jól csinálnak. Sokkal jobban élvezik így a tanulás folyamatát. Ráadásul, ebben a csomagban 189 db matrica van, egy db matrica ára pedig mindössze 5 Ft. Ennél jobb és olcsóbb motivációt nehezen találnánk.

Visszaemlékezve gyerekként én is szerettem a matricákat. Sokszor kaptunk az iskolában is, ha ügyesek voltunk, illetve én például gyermekorvosnál is kaptam, ha ügyesen viselkedtem. Mindig szívesen gyűjtöttem és nagy becsben tartottam őket. Mindig hatalmas örömet okozott, ha újabb darabokra tehettem szert, ezért a szüleim sokszor leptek meg matricacsomaggal, vagy olyan foglalkoztató füzetekkel, amelyekhez tartoztak matricák is.

A széles kínálatból mindenki találhat céljainak megfelelőt


Rengeteg szép és hasznosnak tűnő könyvvel találkoztam még az oldalon. Akadtak olyanok, ahol a beszédindításon volt a hangsúly, valahol pedig a beszédhibákban és az artikulálós problémákban segítő könyvekkel találkoztam. A kisebb gyerekeknek is találni megfelelőt. A termékek többsége 2 éves kortól már ajánlott. Így a kisebbek sem maradnak ki a játékos tanulásból.

A szülők is rábólintottak az ajándékra

Végül úgy gondoltam, hogy felhívom az unokaöcsém szüleit és megkérdezem, nekik melyik felelne meg. Ők is az iskola előkészítő feladatokat tartalmazó könyvre szavaztak. Rábeszéltem őket arra, hogy csomagban jobban megéri. Nem szerették volna, hogy annyit költsek, így megegyeztünk abban, hogy közösen vesszük ezt az ajándékot, de végülis én intéztem a rendelést. Így nem kellett aggódni, hogy nem lesz meglepetés az ajándék. A megrendelés menete igazán egyszerű volt. A megrendelés oldalán minden termék fel van sorolva, beleértve a csomagokat is, csak be kell írni, hogy miből hány darabot szeretnénk. Meg kellett adni az adatokat, szállítási módot és a fizetési módot ki kellett választani. Itt több lehetőség közül is válogathattam. Legtöbbször online fizetek, így ezúttal is emellett döntöttem. A szállítást a GLS futárszolgálat végzi. Lehet házhoz is kérni, illetve csomagpontra is. A szállítási költség 1090 Ft, 26.000 Ft feletti rendelés esetén ezt átvállalják, de csak belföldön. Egyébként szállítanak külföldre is: Szlovákiába, Ausztriába és Romániába.

Nagy volt az öröm

iskola előkészítő feladatok
Ki ne akarna játszva tanulni?

Minden rendben zajlott a megrendelés során. Hazaértem a pihenésből és másnap már kézhez is kaptam a rendelésemet. A hétvégén pedig már oda is adhattam az unokaöcsémnek, aki lelkesen bontotta ki az ajándékát. Ez a lelkesedés a kicsomagolást követően sem hagyott alább. Szerencsére szereti a könyveket és alig várja, hogy iskolás legyen, szóval ennek a csomagnak is igazán örült. Az iskola előkészítő feladatok már most lázba hozták. Egy valami hiányzott az ajándékcsomagból. A matricákat előzetesen kivettem, hogy azzal csak akkor találkozzon, amikor a szülei megjutalmazzák vele. Így még nagyobb motiváló erő legyen a tanulás során, hiszen mindig várni fogja majd, hogy milyen matricák vannak még, milyet fog legközelebb kapni. A szüleinek azóta átküldtem az oldal linkjét, mivel a böngészés során találtam blogbejegyzéseket is, amelyek igazán hasznos tippekkel szolgálnak a szülőknek.

Ahogy említettem az elején életünk során vannak beszélgetés, amelyek valami plusszal szolgálhatnak. Jelen esetben nemcsak egy jó tippet kaptam, hanem egy jó ismerőst is szereztem, hiszen Alízzal a távolság ellenére is, azóta tartjuk a kapcsolatot és beszélgetünk. Amint lehet, beiktatunk majd egy személyes találkozót is.