Reggeli a fogadóban és a szerver bérlés

A férjem informatikus, így nagyon szeret nekem beszámolni minden újdonságról. Ami azért vicces, mert tudja jól, hogy én abszolút nem értek ezekhez a technikai dolgokhoz, nem is nagyon érdekel, de azért szokta mondani a magáét. Én persze meghallgatom, de egyik fülemen be, a másikon ki.

Így volt ez, amikor az egyik hétvégi kiruccanásunkon egy fogadóban ecsetelte nekem, hogy mennyire jó dolog a szerver bérlés. Sosem hallottam még róla azelőtt, ami furcsa volt, mert a férjem hajlamos arra, hogy többször elmondja ugyanazt. Erről a https://rackforest.com/szolgaltatasok/szerver-berles/ oldalon olvasott, és úgy döntött, hogy az érdektelenségem ellenére mesél nekem kicsit róla.

A szerver bérlés azért jó, mert akiknek nincs saját szerverük, nem kell egy sajátba pénzt fektetniük, hanem elég, ha bérelnek egyet ennél a vállalatnál. Ebben az árban benne van az is, hogy a géptermet használhassa az illető, hogy kapjon hűtést, energiaellátást, illetve a szerver folyamatos felügyelet alatt is lesz. A férjem szerint ez egy egyedülálló dolog hazánkban, korábban csak külföldön találkozott ilyennel. Ráadásul mindehhez a legmodernebb eszközök járulnak hozzá, és még az árak is elérhetőek mindenki számára, akiknek a problémáikra megoldást jelentene a szerver bérlés. Ráadásul a szerver bérlés mellé ajándékba jár a szerverhosting. A férjem akkora beleéléssel mesélt nekem, hogy igyekeztem úgy tenni, mintha a dolog lázba hozna engem is. Szerintem sikerült elhinnie, így nyugodtan folytathattuk tovább a reggelinket a fogadóban.