Nyaralás alatt értesültem a napelemes rendszerek előnyeiről

Nem várt fejleményt hozott a balatonfelvidéki nyaralás

A párommal minden nyáron elutazunk valahová, így idén nyáron sem tettünk másképp. Alapvetően mindketten nagyon lokálpatrióták vagyunk, szeretünk itthon lenni, itthon elkölteni a pénzünket, és hazai tájakat bejárni. Idén nyáron a Balaton felvidékre esett a választásunk, és abszolút nem bántuk meg. Rengeteget sétáltunk a lemenő nap fényében a Balaton partján, részt vettünk bórkóstolón (imádjuk a balatoni fehér borokat!), és természetesen rengeteget voltunk kint a strandon, úsztunk, napoztunk, lángosoztunk. Egyik nap Tihanyba is ellátogattunk, azt hiszem, az a kedvenc helyem a Balatonon. De belefért egy kis városnézés is, ezért elutaztunk Keszthelyre, és bejártuk a legnagyobb nevezetességeket is. Összességében nagyon jól éreztük magunkat, és biztosan visszatérünk még egy következő nyaralás alkalmával.

A szállásunk is nagyon jó volt, egyáltalán nem panaszkodhattunk rá. Egy kisebb panzióban szálltunk meg, így reggel, este, vagy akár napközben is összetalálkoztunk a többi vendéggel, és jókat beszélgettünk. Az egyik párral egyik este közösen indultunk sétára a Balaton parton. Kiderült, hogy egyébként nem messze tőlünk laknak Budapesten, egy zöldövezetes családi részen, és most fogtak bele a napelemes rendszer telepítésébe. Nagyot néztünk a párommal. Azt tudtuk persze, hogy a napelemeke felhasználása egyre népszerűbb, de nem gondoltuk volna, hogy napelemes rendszerekről fogunk beszélgetni a balatoni nyaralásunk alatt. A téma azonban nagyon is felkeltette az érdeklődésünket, ezért nagy figyelemmel hallgattuk a másik pár beszámolóját. Mint kiderült, a napelemek telepítése előtt nekik sem volt sokkal több fogalmuk a témáról, mint nekünk. Ők az interneten kezdtek el utána olvasni, és ráakadtak egy nagyon jó oldalra, ami nagy segítséget adott nekik a kezdeti lépésekhez.

Ezek a legfontosabb tudnivalók a napelemes rendszerek telepítéséről

napelemes rendszerek
Az ismerőseink most fogtak bele a napelemes rendszer telepítésébe.

Ez az oldal a sporoljnapelemmel.hu, azóta mi is utána néztünk, és nagy szeretettel ajánljuk mindazok figyelmébe, akik napelemes rendszerek telepítésén gondolkoznak, vagy akár csak egy picit is megmozgatta a fantáziájukat a dolog. Bevallom őszintén, én sosem voltam az ennyire trendi irányzatok követője, pedig be kell látnom, erre tart a világ. És tulajdonképpen nem is lenne baj, ha a hagyományos energiahordozókról valamennyivel tisztább és zöldebb megoldásokra állna át a társadalom. De térjünk vissza egyelőre a napelemes rendszerekhez. Szóval, ha valaki ilyesmiben töri a fejét, akkor első körben tényleg érdemes tájékozódni, akár az említett oldalon is az interneten. Ez ugyanis nagyon rendszerezetten és összeszedetten mutatja be mindazt a tudásanyagot, ami egy laikusnak segítség lehet az induláshoz.

Az első és legfontosabb, amire mindenkinek felhívnám a figyelmét, az a konzultáció. A napelemes rendszerek telepítése bizony nem kevés pénzbefektetéssel jár, ami majd csak kb. tízéves távlatban térül meg. Így nem árt körültekintően átgondolnunk a projektet, mielőtt belevágunk. A sporoljnapelemmel.hu azonban ehhez is nagy segítséget ad – online, akár pár kattintással bekérhető tőlük árajánlat. Ezt követően pedig lehetőségetek nyílik szakemberrel is konzultálni az ötletről, sőt a helyszíni felmérés is ingyenes rajtuk keresztül! Mi már ennél a lépésnél tartunk, hozzánk holnap érkezik a kolléga, hogy megnézze a házunkat és konzultáljunk a további teendőkről. Sosem gondoltam volna, hogy ezt a beruházást egy balatoni nyaralás hozza majd el, de látjátok, az életben bármi megtörténhet! Szurkoljatok nekünk, hogy sikeresen zárjuk ezt a projektet, és hogy a mi napelemes rendszerünk is olyan szépen álljon a háztetőn, mint a kedves nyaralótársaké.