Infrapanelekkel fűtöttek a hotelszobában, megtetszett

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd egy hotelszoba kialakítása ihlet meg a saját lakásunk korszerűsítésére, de hát soha ne mondd, hogy soha, ugyebár. A férjemmel egy gyönyörű szép hotelben szálltunk meg a nyaralásunk alkalmával. Borvidékre mentünk, maga a környezett is nagyon idilli volt, rengeteget túráztunk a környező hegyvidéken. Mesés, fantasztikus a táj, nagyon jól éreztük magunkat. Esténként a ház legjobb borait szolgálták fel, de persze igyekeztünk nem csak a hotel adta lehetőségekkel élni. Bejártuk a környéket, és a helyiekhez is beiratkoztunk borkóstolóra. minden tökélete volt, akár a mesében, de legnagyobb meglepetésemre engem mégis a hotelszobánkban található fűtési rendszer nyűgözött le.

Szeptember végére tűztük ki ugyanis a nyaralás időpontját, és akkor azért már hűvösebben az éjszakák. A hotelszobában azonban mindig kellemes meleg volt. Infrapanellel fűtöttek, és meg is lepett, hogy ez a megoldás is lehet ilyen jó. Ezért felmerült bennem a gondolat, hogy talán az otthoni fűtőtesteket is érdemes lenne ilyesmire lecserélni. A férjemnek is megtetszett az ötlet, és kíváncsiak voltunk, hogy alakulnak ma az infrapanelek árai. Szerencsére nem kellett sokáig keresgélni információ után. Viszonylag hamar rátaláltunk a Klímaglobál internetes webáruház oldalára, ahol minden kérdésünkre néhány perc alatt választ kaptunk. Azóta is minden ismerősömnek elküldöm a weboldal linkjét, aki hasonló témában próbál meg eligazodni.

Azt vettük észre, hogy az infrapanelek árait elsősorban két tényező befolyásolja, a kialakítás és a teljesítmény. A hotelben egyszerű, keret nélküli, fehér színű infrapanelekkel találkoztunk, de legnagyobb meglepetésemre nem ez az egyetlen elérhető típus. A NordArt infrapanelek például arra mennek rá, hogy minél dizájnosabb kerettel biztosítsanak egyedi megjelenést a paneleknek. Így az ő kínálatukban fa- és fémkeretes infrapanelek is elérhetőek. A webáruház másik kiemelt márkája a G-OLD, itt is találunk keretes kialakítást, de izgalmas, színes paneleket is. Amíg az egyszerű, fehér infrapanelek árai húszezer forint körül kezdődnek, addig természetesen ezek a színes kialakítású panelek már a százezres kategória hatását súrolják. De az infrapanelek árai kialakítás tekintetében akkor szállnak el a leginkább, ha a kifejezetten egyedi, tükör kialakítású, visszatükröződő infrapanelre esne a választásunk. Ez már a százötvenezres árkategóriát is meghaladja.

Teljesítmény tekintetében persze egyszerűbb a képlet: minél nagyobb teljesítményű egy panel, annál drágább. A kisebb teljesítményűek csak egy-egy szobát képesek kifűteni, a nagyobb teljesítménnyel rendelkezők viszont már akár egy kisebb lakást is. Minden attól függ, mik az igényeink, és mekkorák a terek, amelyekben gondolkozunk. Minket nagyon megfogott az infrapanael téma, de azért az infrapanelek árait illetően még alaposan átgondoljuk, végül melyik típusra fog esni a választásunk. Még szerencse, hogy rátaláltunk a Klímaglobál oldalára, ahol teljeskörű tájékoztatást kapunk ebben a témában. Ajánlom mindenkinek, aki infrapanel vásárlás előtt áll!