Hosszú hétvége alatt napelemrendszert rendeltünk

Több napos ünnepek, hosszú hétvégék során mindig kicsit elvonulunk a feleségemmel a külvilágtól. Ekkor rendszerint ki szoktunk bérelni egy kis eldugott zugot szállásként. Legyen az egy kis erdei ház, vagy egy vízparti peca tavi nyaraló. Ilyenkor élvezzük a háborítatlan csendet, ahol csak a madarak csicsergését lehet hallani. Ilyen szállások rendszerint eredményesek szoktak lenni, újra egymásra találunk a feleségemmel és új közösen megvalósítandó tervezek szövünk. Ezen elvonulásaink alkalmával a szállásokat is teljes mértékben ki tudjuk használni, valamint a szállás adta lehetőségek és a környezet szépségét, mindig keressük ezeket a kis ékszerdobozokat.

A mostani szállásunk alkalmával nagyon lényeges dolgot beszéltünk meg a feleségemmel, miszerint a nagy családi házunk tetőszerkezetére napelemes rendszert szereltetünk fel. Ez nagy elhatározás, amit most meghoztunk, de már régóta foglalkoztatott minket a téma, és most láttuk elérkezettnek az idejét, hogy meglépjük. Nem csak azért, mert környezettudatosak szeretnénk lenni ezzel a lépéssel, és minél kisebb lábnyomot hagyni a Földön magunk után, de volt még egy érvünk amellett, hogy környezetünk védelme miatt szeretnénk ezt a napelemes rendszer kialakítást.

Hiszen ezen befektetésünkre úgy tekintünk, hogy pár éven belül visszahozza az árát és máris az energiafelhasználásunk nem fog számunkra pénzbe kerülni. Ilyen elveken haladva fundáltuk ki a feleségemmel, hogy belevágunk a projektbe, illetve utána nézünk, hogy milyen napelemes rendszer is az igazi, mivel azért még nekem is vannak olyan pontok a rendszer tekintetében, ami nem kimondottan tiszta, és úgy semmiképpen sem szeretnék egy ilyen nagy volumenű beruházásba belevágni, míg tényleg minden részletes információ tudatában nem vagyok.

Ezért is örültem meg még a szálláson annak, hogy rátaláltam egy nagyszerű oldalra, ami minden felvetülő kérdésemre megadja a választ részletesen, de nagyon érthető módon tényleg minden apró kis nüansznyi pontra kitérően. Itt jó pár órát eltöltöttem a különböző bejegyzések olvasásával.

Nagyon érdekesnek találtam, hogy ennyire jól összeszedett és lényegre törően leírt információkat tudtam találni, és mindezt egy helyen, nem kellett külön kattintanom egy újabb napelemes rendszer információhoz vezet. Így tudtam meg, hogy – hogy mennyire fontos a napelemes rendszer tájolása, mely a DK vagy DNY-i fekvést kedveli.

Valamint azt is itt tudtam meg )nem is tudom, hogy hova lennék eme oldal nélkül) hogy a napelemes rendszer nem csak úgy magától működik, és az energiát árammá alakítja át, amelyet majd a háztartási gépeink használni tudnak, hiszen ehhez szükség egy átalakító, mely az egyenáramot váltóárammal alakítja. Annyira sok hasznos információt találtam ezen a remek oldalon, hogy rögvest árajánlatot is kértem tőlük, hiszen amely oldal ennyire jól, közérthetően tudja leírni a munkafolyamatokat, az teljesen mértékben megbízható ha felszerelésről, és beüzemelésről beszélünk. Innen tudtam meg azt is, hogy engedélyek bekérésére is szükség lesz, amely nem egy két nap, hanem egy két hét, mely a várakozási idők tekintetében a legtöbb szokott lenni. Valamint ez a remek oldal arra is felhívta a figyelmet, hogy ha már belevág az ember egy ilyen projektbe akkor ne féljen, illetve ne spóroljon az átalakítón. Ez a lelke mondhatni a napelemes rendszernek, mely működteti és használhatóvá teszi a rendszert, ezt 10 – 15 évre vásárolja meg az ember, minden a minőségen múlik, hogy kifizetendő legyen a befektetett pénzünk. Remek bejegyzések, tanácsok, melyeket megfogadva kiváló minőségű napelemre tud szert tenni az ember.