Gyógynövény magok ajándékba

A jó időnek hála végre elkezdhetünk gondolkozni azon, hol is szeretnénk nyaralni a nyári hónapokban. Barátommal már közel 10 éve alkotunk egy párt, azonban eddig még nem sikerült összeköltöznünk. Azonban úgy hozta az élet, hogy idén végre lehetőségünk nyílik egy albérletbe költözni, ehhez viszont komoly költségeket kell félretennünk a fizetésünkből. Az idei nyári szezont pont ezért szeretnénk a legköltséghatékonyabban megoldani, ezért a szállás kiválasztásánál törekedtünk arra, hogy olcsó legyen. Ezeket a dolgokat nagy örömmel meséltem édesanyukámnak, akivel sajnos elég ritkán tudunk leülni egy jót beszélgetni. Anya nagyon szeret különféle kertészeti dolgokkal foglalkozni, ezért egyik nap besegítettem neki a kertben. Gyümölcsök, zöldségek, minden megfordul kicsiny kertünkben, már csak a gyógynövények hiányoznak innen. Gondoltam is, hogy nemsokára lesz szülinapja és meglepem egy csomag gyógynövény maggal.

A gyógynövény magok nagy utánajárást igényeltek a részemről, mivel nem igazán vagyok topon benne. Azt mindenképpen figyelembe szerettem volna venni, hogy nagyszüleim számára hasznos gyógynövény magokat vegyek, hogy bizonyos betegségekre is tudják alkalmazni.

A menta pl. nagyon jó hatással van a felmerülő emésztési problémákra, serkenti a hajnövekedést és élénkíti a memóriát. A kamilla remek megoldást jelent különböző gyulladásokra. A gyömbér és a citromfű szintén erős gyulladáscsökkentő, de emellé még antivirális hatással is rendelkeznek. Az édesgyökér pedig szinten jó hatással van az emésztésre, többek között a refluxra. Ezek a gyógynövények számomra nagyon szimpatikusak, a gazdabolt.hu oldalán meg is néztem megtalálom-e mindet a készleten. A honlap egyébként nagyon jól átlátható, még szaktanácsot is lehet kérni rajta, aminek keretén belül meg lehet akár azt is kérdezni tőlük, hogyan érdemes gyümölcs, zöldség vagy a fűszernövények ültetése, vetése és milyen időszakban vagy évszakban érdemes azt megtenni.

A weboldal nagyon sok segítséget ad kezdők számára is, és rengeteg termékük van, ezért bátran lehet válogatni kertészeti kínálatukból. A kisebb hobbi szinttől egészen a magas szaktudással rendelkezők igényeit is kielégítik termékeikkel.

A gyógynövény magok ültetése esetében szükség van egy virágcserépre és egy táptalaj-keverékre. A táptalaj-keverék alatt elegendő egy általános virágföld, de arra érdemes figyelni, hogy ez a föld növényvédő szereket és káros műtrágyát ne tartalmazzon. A legjobb megoldás a szerves komposzt lenne, de ha ez nem megoldható, akkor elegendő két hetente tápoldatozni a földet. Vízigényük sem nagy szerencsére, így a szüleimnek nem kell nagyon sokat törődniük velük.

Miután a webshopban leadtam a rendelést, még rengeteg mindent olvastam a témában, és nagyon örültem annak, hogy kitaláltam ezt az ajándékot. Ezek a gyógynövények nem csak teaként állják meg a helyüket, hanem akár különféle ételek nagyszerű kiegészítője is lehet. Néha biztosan én is rájárok majd ezekre a csoda növényekre. Remélem tetszeni fog anyukámnak az ajándéka, mi pedig a párommal eljutunk nyaralni és sikerült az összeköltözés is.