Érdekes kérdések, érdekes szálláshelyek a Balatonon

Néha kapunk néhány furcsa megkeresést telefonon vagy e-mailben. A legtöbben olyanokra kíváncsiak, hogy van-e reggelizési lehetőség, hogy elfogadunk – e SZÉP kártyát vagy valamilyen utalványt, hogy mennyivel előre lehet foglalni, hogy van-e valamilyen szervezett túra a közelben, adunk-e törölközőt a vendégeinknek.

De jönnek néjha olyan érdekes kérdések is, mint például az egyik személyes kedvencem, hogy hogyan működik a vitorlásban alvás nálunk.

Természetesen felvettük a kapcsolatot az ügyféllel, és kiderült, hogy összekevert minket egy másik céggel. Őt az érdekelte, hogyha legénybúcsút tartanak a Balatonon, akkor hogy működik a vitrolásban alvás.

Kicsit meglepő egy kérdés volt, de felvilágosítottuk róla, hogy nem velünk akart beszélni, nálunk nincsen ilyen lehetőség, de puszta kíváncsiságból azért rákerestünk a cégre, akiket említett.

A balatonpro.hu oldalán látta ezt a lehetőséget, hogy itt legény illetve leánybúcsút is lehet tartani a Balatonon. Azt hiszem, hogy eddig ez a “szállás” az első a furcsa szálláshelyek listáján, de az biztos, hogy nagyon nagy élmény lehet a barátainkkal a Balatonon tölteni a napot, aztán együtt, vitorláson aludni.

Kíváncsivá tett maga a hely, ezért megnéztem, hogy miket kínálnak igazából. Nekik nyáron nagyobb a forgalmuk a víz közelsége miatt, ezáltal több lehetőségük is van a szórakoztatásra.

Az oldalon láttam, hogy ahogyan mi is, Ők is vállalják zártkörű rendezvények, születésnapok lebonyolítását,csak Ők egy kicsit más környezetben biztosítják ezeket, a Balatonon, vitorlásokon.

Itt láttam azt is, hogy csapatépítő játékok szervezésével is foglalkoznak. Bele sem gondoltam, hogy ezzel mennyi plusz rendezvényt tudnánk szervezni. A csapatépítő játékok nagyon népszerűek, sok cégnek biztosan tetszene a mi fogadónk, mint helyszín.

A Balatonpronál rengeteg programlehetőség van. Mi főként beltéri lehetőségeket tudnánk kínálni, de náluk lehet quadozni és természetesen kihasználják azokat a lehetőségeket, amiket a Balaton közelsége nyújt, így rengeteg vízi programot, szórakozási lehetőséget is kínálnak a hozzájuk érkezőknek. Lehet itt evezni is, vitorlásozni is. Meg kellett néznem, hogy mi is az a SUP, mert náluk azt is lehet használni, de nem tudtam pontosan, mi is az.

Nagyon jól kitalált programjaik vannak, és nagyon ok a foglalásuk is. A csapatépítő játékok nem kerülnek olyan sokba, persze az ár a létszámtól is függ. Egy meleg nyári napon mindenképpen jó választásnak bizonyul a Balaton.

Nyáron ide mennek a legtöbben belföldön, a kiépítettség is ehhez igazodik. Egyszerűen megközelíthető az ország több pontjáról is a Balaton, több nagyobb városból is indulnak ide járatok, de autóval is könnyű ide eljutni autópályán.

Ha nekem kellene csapatépítőt szerveznem, akkor én is fontolóra venném ezt a balatoni helyszínt és ezeket a programokat. Persze ehhez ismerni kell a munkatársainkat is, hiszen ha tudjuk, hogy nem mennének vízbe, nem vetkőznének fürdőruhára a többiek előtt, akkor nem kell erőltetni a vízparti csapatépítőket, de ha a kollégáink elég lazák, akkor szerintem jó ötlet lehet ide szervezni a csapatépítőt.

Nem véletlen, hogy sokan szeretnének ott kikapcsolódni. Eléggé be vannak táblázva, sok időpontjuk már foglalt és nem csak a csapatépítők, hanem a szülinapok, konferenciák, lány- és legénybúcsúk miatt is.

Sok rendezvényt le lehet bonyolítani náluk és az interneten olvasott vélemények szerint a sok rendezvény nem megy a minőség rovására, mindig nagyon magas színvonalon szervezik meg, amiért érkezünk.

Elsőre kicsit furcsa volt a feltételezés, hogy vitorláson lehet aludni, de most már értem, miért volt kíváncsi erre az érdeklődő.