Energetikai tanúsítvány árakról beszélgettem egy vendéggel

Nem indult egyszerűen a pályaválasztás, de jól jöttem ki belőle

Szerencsésnek mondhatom magam, mert olyasmivel foglalkozom, amit nagyon szeretek. Egy kis vidéki fogadót üzemeltetek. Családi vállalkozásnak indult, én édesanyámtól vettem át a szakmát. Bár azt kell, hogy mondjam, az elején nem különösebben rajongtam az ötletért. Bántott a gondolat, hogy nem választhatok szabadon szakmát magamnak, hanem rám erőltetnek egy ötletet, egy már meglévő vállalkozást. Úgy éreztem, a szüleim rám tették annak a felelősségnek a súlyát, hogy továbbvigyem a családi üzletet, amelybe az egész életük energiáját beletették. És ha én valami egészen mást szeretnék csinálni? Sokáig megbénított a gondolat, hogy talán sosem fogok tudni kilépni ebből a körből, ha nekem esetleg nem lesz affinitásom az üzlethez. Szerencsére az élet azonban másképp hozta, így nem kellett tartanom ettől a gondlattól többé.

Gazdasági főiskolán végeztem nagyon jó eredménnyel, és már a diplomát megelőző időszakban is sokat segítettem a szüleimnek a vállalkozás körül. Ami azonban talán a legjobban megtetszett a fogadó körül, az a vendégfogadás. Hamar kiderült, hogy egészen jó kommunikációs képességgel rendelkezem, és gyorsan szót értek a legkülönbözőbb vendégekkel is. A törzsvendégekkel mára már szinte baráti kapcsolatot alakítottunk ki sokan meghívnak a reggeli vagy a délutáni kávéjukhoz is. Egy ilyen kávézás alkalmával hallottam például az e-tanúsításról is, nagyon érdekes beszélgetés volt. Az egyik kedves vendégünk ugyanis ingatlan eladás előtt állt. Bár régi építésű ingatlannal rendelkezett, 2012 óta rá is vonatkozott a szabály, miszerint energetikai tanúsítvány nélkül nem adhat el az ingatlan. Végül azért kötöttek ki az e-tanúsítás csapata mellett, mert ők adják a legjobb energetikai tanúsítvány árakat, ráadásul országos lefedettséggel rendelkeznek.

Minden, amit az energetikai tanúsítvány árakról tudni lehet – dióhéjban

Nem is gondoltam volna, hogy ilyen nehéz megfelelő energetikai tanúsítvány árakat találni. A legtöbb szolgáltató ráadásul csak területileg intézkedik, kevés az olyan hely, akik országosan vállalnak ilyesmit. Szerencsére az e-tanúsítás csapata ilyen. Ráadásul kvázi expressz szolgáltatást nyújtanak, viszont ezt nem számítják fel felárként! Pedig valóban expressz dolgoznak, gyakorlatilag egy nap alatt elkészíti a tanúsítványt. Az érdeklődő ügyfeleknek elég egy visszahívást kérniük, és hétköznap reggel 8 és este 8 között rugalmasan, az ügyfél igényeinek megfelelően egyeztetnek az érdeklődőkkel. Ahhoz, hogy az extra sebességet tartani tudják, rugalmasan, hétvégén és a késő esti órákban is elérhetőek. De ez a munkavégzés szintén nem számítódik bele felárként az energetikai tanúsítvány árakba.

Ami még izgalmasabb volt a szolgáltatással kapcsolatban az az, hogy a csapat ezúttal nyereményjátékot is hirdetett. Ennek a vendégeim kifejezetten örültek, és izgatottan várják a sorsolást. Jelenleg 2 darab Cinema City Ajándékjegyet nyerhetnek a szerencsések, a sorsolást pedig hetente tartják a résztvevők között. Ennek a lehetőségnek a vendégeim kifejezetten örültek, nagyon szeretnek ugyanis moziba járni. Már azt is tudják, melyik filmet néznék meg, ha megnyernék az ajándék mozijegyeket. Az akciótól függetlenül a csapat azonban minden ügyfelet megajándékoz egy Ingatlan Kisokos példánnyal, ami azt gondolom, nagy segítség lehet a jövőre nézve is az ügyfeleknek.

Miután alaposan körbejártuk ezt a témát, a reggeli kávénk végére is értünk, így elköszöntünk egymástól. Ki-ki folytatta a napi rutinját: a vendégeim nekiveselkedtek egy kiadós városnézésnek, én pedig folytattam a munkát az irodában, hogy átnézzem a vállalkozás pénzügyeit. Mosolyogva ülte be az irodába – hihetetlen, hogy mindig tanul valamit az ember! Ezekért a beszélgetésekért érdemes fogadót vezetnie az embernek.