Egy fogadóban hallottam először a székhelyszolgáltatásról, és most jött jól

Gondolhatjátok, már lassan egy éve nem voltunk sehol kiruccanni, ami nem egy túra volt a közeli faluban, vagy valami hasonló kinti program. Így engem is nagyon meglepett, hogy emlékeztem egy beszélgetésre, amit még a pandémia előtti nyáron folytattam az egyik ismerősömmel.

Persze az is nagyban segítette, hogy rendkívül hasonló szituációba kerültünk. Akkoriban ő is egy saját vállalkozás elindításána gondolkozott, és valahogy feljött az emlékeimben a beszélgetés. Mesélt róla, hogy vannak olyan szolgáltatók, akik egy bizonyos összegért havonta elintézik, hogy akár Iparűzési Adó (IPA) mentesen alapíts és üzemeltess céget. Szóval fogtam magam, és gyorsan telefonáltam ennek a kedves ismerősnek, hogy igazítson már útba, ő pontosan melyik ilyen szolgáltatóról beszélt, vagy ő végül kinél használta ki ezt a lehetőséget. Nagyon kedvesen el is küldte nekem a linkjüket: https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ én is itt hagyom, hátha másnak is szüksége lesz rá.

Miután megkaptam a linket alaposan körbe is néztem az említett oldalon, mielőtt vad telefonálásba kezdtem volna, mert ugyan bíztam az ismerősömben, a helyzetünk mégsem volt ugyan az. Alaposan megnéztem mindkét lehetőséget is. Az Újlengyelben való székhelyalapítás az IPA mentesség miatt volt nagyon vonzó. És mivel a cég alapjáraton elég kicsinek indul, és nem is feltétlenül tervezünk nagyon nagy vagy komoly tárgyalásokat folytatni az előrelátható jövőben, a Budapesti székhely előnyei eltörpültek mellette. Ha valaki komoly tárgyalásokat akar folytatni, és szüksége van a pesti elhelyezkedésre, és egy ottani tárgyalóra a presztízs miatt, mindenképp jó ebbe is belegondolni.

A székhelyszolgáltatás keretében amúgy (helytől függetlenül) bele tartozik maga a cég alapítás is, vagy a cég módosítás – éppen akinek amire szüksége van -, az online, akár egy órán belüli ügyintézés és az adatok kezelése a szolgáltató által (levelek továbbítása, szkennelés, stb). Miután mindezen végigrágtam magam, úgy döntöttem, alszom rá egyet, majd a következő napon fel is kerestem őket, hogy telefonon még egy-két információt pontosítani tudjak.

Számomra nagyon szimpatikusak voltak, és csak ajánlani tudom őket. Aki cégalapításon töri a fejét, vagy megszabadulna az IPÁ-jától, az keresse fel a https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ weboldalt bátran.