Az apartman szemet gyönyörködtető fürdőszobái

Ezúttal is egy közeli országot választottunk a nyaralásunk úticéljául. Most nem Horvátországba mentünk, hanem Szlovéniába és ezúttal nem egy panzióban vagy hotelben szálltunk meg, hanem egy gyönyörű, csendes kis tó partján béreltünk egy apartmant. Ez volt az első alkalom, hogy nem csak a szűk család ment nyaralni, hanem jött velünk a bátyám családja is és a férjem húga a párjával. Felmerült, hogy béreljünk egy kis házat vagy apartmant és legyünk teljesen önellátók a nyaralás egy hete alatt, hiszen így tudunk magunkra főzni. Szuper ötlet volt, így utólag visszagondolva, úgyhogy én hajlok rá, hogy legközelebb is így menjünk nyaralni.

Praktikus szállás az egész csapatnak

Az apartman egy négy hálószobás, két fürdőszobás faházikó volt, vagyis nem annyira házikó, inkább ház. Kényelmesen elfértünk benne, a konyha és a nappali elég tágas volt az egész csapatnak. Az én kedvenc részem mégis a fürdőszoba volt, egészen pontosan a fürdőszobák. Amikor megérkeztünk, körbe néztünk a házban és mindenki kiválasztotta, hogy melyik hálószobában akar aludni. A mi szobánkból nyílt az egyik fürdő, ami már az első pillanatban megnyert magának.

Lenyűgözött a tágas fürdőszoba

Egy viszonylag tágas helyiség volt, mert egy hatalmas kád is elfért benne és maradt hely a mosdónak, szekrénynek, törülköző tartóknak és még egy picike kis padnak is. Két ablaka is volt, amiket természetesen be lehetett sötétíteni függönnyel, de nappal csak úgy ömlött be a fény. Nem is kellett lámpát oltanom sminkeléshez, annyira jól világította meg a nap a mosdót és a fölötte lévő tükröt. A csempe halvány korallszínű volt, ami extrán meleg hanglatúvá tette az egész fürdőszobát. Sosem szerettem a kék vagy zöld csempéket, mindig is a meleg színeket kedveltem, ha fürdőszoba csempékről volt szó. Otthon, a lakásban nálunk homokszínű a csempe, de az is remekül harmonizál a berendezéssel és a káddal. Érdekes volt számomra, hogy nem végig csempe volt a falon, például az ablakok között ki volt hagyva a fal és csak simán lefestették bézsre, de ez annyira jól megtörte a szabályos csempék sorát, és izgalmassá tette egy kicsit a falat. Nem sok bútor volt a fürdőszobában, csak egy kisebb szekrény és a már említett pad, plusz a mosdó alatti tárolóba lehetett pakolni. Ennek ellenére minden cuccunk kényelmesen befért, így gördülékeny volt a reggeli és az esti rutin.

Egy modernebb megoldás, ami csupa sarok

A másik két szobához tartozó fürdőszoba nem tudta lepipálni a miénket, de az is szemet gyönyörködtető volt. Ott a csempe szürkés színű volt, ami eleve egy modern megjelenést adott a helyiségnek és ezt csak fokozták a sötét, szinte már fekete, szögletes bútorok. Ez a szoba valamivel kisebb volt, de ebben is egy kád kapott helyet. A mi fürdőszobánk kerekded, lekerekített formáinak szöges ellentéte volt, itt minden éles, sarkos volt. Kérdeztem is a többieket, hogy mentek-e még neki a kiálló sarkoknak, de szerencsére nem okoztak zavart a dekorációs elemek. Amit viszont nagyon szerettem mindkét fürdőszobában, azok a növények voltak. Nem is értem, nekünk miért nincsenek növények otthon ebben a helyiségben, annyira feldobják a vidám színükkel.

Honnan van a sok jó ötlet?

Kicsekkoláskor megjegyeztem az apartman tulajdonosának, hogy gyönyörűek a fürdőszobák, nekem nagyon tetszett mindkettő. Büszkén kihúzta magát, hogy idén újította fel és nem is kért hozzá profi segítséget, már ami a megtervezést illeti. Csak rákeresett az interneten, hogy fürdőszoba ötletek 2019 és a napokig tartó inspirálódás és ötletgyűjtés végén már kész tervei voltak. Őszintén csodáltam, mert nekem sosem ment az ilyen kreatív munka, mindig másokra bíztam a tervezési részleteket. Engem a kész végeredmény jobban lázba hoz, de hát nem vagyunk egyformák.